COVID-19, molt més que una grip, molt més que una pneumònia

Cicle: Dilluns de Ciència: Salut Global 2021 _Febrer

01/02/2021
Conferència
Per a: Dr.Timothy Thomson Investigador Científic Laboratori de Senyalització i Càncer Institut de Biologia Molecular de Barcelona Consell Superior d'Investigacions Científiques
Lloc: Streaming
Horari: 18:00
COVID-19, molt més que una grip, molt més que una pneumònia

La xerrada es durà a terme a les 18:00h en streaming i sense assistència de públic, per tal de garantir al màxim la salut de tothom.

SARS-CoV-2 és un coronavirus que es transmet per via aèria, per la qual cosa infecta, en primera instància, a cèl·lules de les vies respiratòries superiors i a cèl·lules pulmonars, causant una pneumònia atípica que pot ser molt greu, o Síndrome Respiratòria Aguda Greu (Severe Acute Respiratory Syndrome, SARS). Com passa amb altres virus, SARS-CoV-2 causa danys en aquelles cèl·lules, teixits i òrgans que infecta, no només cèl·lules de l'aparell respiratori, sinó també de cor, fetge, ronyons i el sistema nerviós. A més d'aquests danys directes, molts dels efectes patològics observats es deuen a disfuncions dels sistemes de regulació immune, vascular i de coagulació, induïdes per diverses proteïnes del virus. En aquesta xerrada, presentaré una visió general sobre diversos mecanismes pels quals SARS-CoV-2 produeix conseqüències patològiques tant agudes com persistents. Finalment, consideraré diverses opcions terapèutiques que poden contrarestar aquestes manifestacions patològiques.

CURRICULUM VITAE

Dr. Timothy Thomson és Doctor en Medicina i Cirurgia, Especialista en Immunologia Clínica i Investigador Científic de l'Institut de Biologia Molecular de Barcelona, del Consell Superior d’Investigacions Científiques. Ha desenvolupat la seva carrera científica en els camps d'Immunologia Tumoral, Biologia Cel·lular i Molecular del Càncer, Metabolisme del Càncer i Immunoteràpia Antitumoral. A l'abril de 2020 va decidir bolcar tot el seu esforç i el del seu laboratori en la cerca de teràpies capaces d'atallar la patologia immune i inflamatòria associada amb COVID-19 greu, mitjançant la creació de novo i aplicació de plataformes per al descobriment de fàrmacs amb potencial utilitat en aquesta i altres patologies infeccioses i immunes.

 



Vídeos

COVID-19, molt més que una grip, molt més que una pneumònia

COVID-19, molt més que una grip, molt més que una pneumònia

Dr. Timothy Thomson Investigador Científic (IBMB-CSIC)


Organitzat per:

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors

Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació

Consejo Superior de Investigaciones Científicas - CSIC Consejo Superior de Investigaciones Científicas - CSIC



Amb la col·laboració de:

Institut de Biologia Molecular de Barcelona (IBMB - CSIC) Institut de Biologia Molecular de Barcelona (IBMB - CSIC)



CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls