Efectes del Canvi Global a l'Àrtic el s. XXI

Cicle: Dilluns de Ciència. Desafiaments i reptes del Canvi Global

13/02/2023
Conferència
Per a: Dr. Sergi Pla (CREAF)
Lloc: Amfiteatre
Horari: 18:00
Efectes del Canvi Global a l'Àrtic el s. XXI

L'àrtic és una de les regions del planeta més sensible al Canvi Global, observant-s'hi ja importants efectes sobre els seus ecosistemes. Un dels principals factors del Canvi Global és el Canvi Climàtic. Actualment, l'àrtic s'està escalfant tres vegades més ràpid que la mitjana anual de la terra, però, per tal d'avaluar tots els efectes del Canvi Global, cal tenir en compte d'altres factors com ara la pol·lució atmosfèrica i l'explotació de recursos i les seves interaccions. En aquesta xerrada repassarem algunes de les principals conseqüències de l'actual canvi global sobre els ecosistemes i els sistemes socioeconòmics àrtics, i els efectes que aquests canvis poden tenir sobre el funcionament de tot el sistema Terra. Per finalitzar, farem èmfasi en la necessitat d'avançar en la recerca àrtica per tal d'augmentar la resiliència del sistema socioecològic a l'àrtic.

Currículum Vitae

Soc investigador i professor associat de la Unitat d'Ecologia de la UAB i investigador del CREAF i representant d'España a l'International Arctic Science Committee (IASC), al grup de treball del medi terrestre i aigües continentals.

La meva recerca s'ha centrat en l'estudi dels efectes dels canvis globals (tan passats com l'actual) en regions remotes (Àrtic, Antàrtida, àrees muntanyoses i illes oceàniques), mitjançant una aproximació paleoecológica i multidisciplinària, gràcies a la col·laboració amb investigadors d'arreu del món. La meva recerca actual en illes oceàniques se centra en els efectes de l'arribada de l'home sobre la seva biodiversitat i biogeoquímica i també en l'estudi dels efectes dels diferents factors del Canvi Global a l'Àrtic.

 

Entrada lliure + Emissió en Streaming


Dr. Sergi Pla (CREAF)

spla_web.jpg

Organitzat per:

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors

Institució Centres de Recerca de Catalunya (CERCA) Institució Centres de Recerca de Catalunya (CERCA)

Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació

CSIC - Delegació a Catalunya CSIC - Delegació a Catalunya



Amb la col·laboració de:

Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals



CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls