Fites de l'expedició "Antàrtida Inexplorada amb un Trineu de Vent"

30/05/2019
Conferència
Per a: Ramón Larramendi
Lloc: Sala d'Actes
Horari: 18:30
Fites de l'expedició "Antàrtida Inexplorada amb un Trineu de Vent"

L'explorador polar i creador de l'eco-vehicle polar Trineu de Vent ofereix una conferència a Barcelona sobre la seva última gran expedició, "Antàrtida Inexplorada 2018-2019", que va finalitzar el passat mes de febrer i en la qual, al costat d'un equip de tres persones, va aconseguir recórrer 2.538 quilòmetres en 52 dies amb zero emissions. Ha estat la primera expedició científica de la història, a nivell internacional, amb un vehicle no contaminant per l'interior del continent blanc. En el transcurs d'aquesta expedició van recaptar dades i mostres per a 10 projectes científics diferents, des de relacionats amb la contaminació (cas del projecte Sentinel del CSIC) a altres relacionats amb el canvi climàtic, la investigació espacial (per a l'Agència Espacial Europea i científics de la NASA) i fins i tot l'exploració extraterrestre: van portar a bord un dispositiu que anirà en la missió Mars2020. 

Larramendi relatarà l'esdevingut en aquesta expedició pionera i explicarà com van desenvolupar els treballs científics en condicions molt extremes, de fins a 42º C sota zero, en una de les zones més inexplorades i desconegudes del planeta.

Per a més informació



Imatge_Ant

dsc00100.jpg
ofi60270.jpg
ofi30484.jpg
pc280136.jpg

Organitzat per:

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors

Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l'Aigua (IDAEA-CSIC) Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l'Aigua (IDAEA-CSIC)




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls