L'estudi dels oceans des d'una perspectiva microbiana

Cicle: Dilluns de Ciència. BIODIVERSITAT i salut dels oceans

23/03/2020
Conferència
Per a: Clara Ruiz González,  Institut de Ciències de la Mar (ICM - CSIC)
Lloc: Amfiteatre
Horari: 18:00
L'estudi dels oceans des d'una perspectiva microbiana

AJORNAT

La Residència d'Investigadors, tenint en compte la situació actual i seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, acorda anul·lar tots els actes públics i les reunions fins a nou avís.

 

Quan pensem en la vida al mar, sovint ens imaginem un món ple de peixos de colors, corals, dofins, balenes i taurons, en el benestar dels quals ens basem com a indicadors de la salut dels oceans. No obstant això, la major part de la vida marina és microbiana, només visible amb lupa i microscopi, i són precisament aquests petits organismes, que són la base de la vida a l’oceà, els que responen primer als canvis en l’ambient. D’entre tots els microorganismes marins, els bacteris (el bacteri plàncton marí) són els més abundants. Amb aproximadament un milió de bacteris per mil·lilitre d’aigua de mar, el bacteri plàncton marí és indispensable per al funcionament dels cicles de l’oceà. En aquesta xerrada faré unes pinzellades de la meva investigació sobre la importància i l’ecologia dels bacteris marins, com també de les diferents tècniques que fem servir per a l’estudi de la seva diversitat i les seves funcions.

Clara Ruiz González

Soc investigadora a l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC), a Barcelona. Llicenciada en Biologia per la Universidad Autónoma de Madrid, el 2006 em vaig traslladar a Barcelona per fer la meva tesi doctoral a l’ICM sobre l’efecte de la llum solar al bacteri plàncton marí. Durant els anys següents em vaig dedicar a l’estudi dels microorganismes de rius i llacs, primer a la Universitat de Girona (UdG), i després, durant tres anys, a Mont-real (Canadà). El 2015 vaig tornar a Barcelona, on des de llavors em dedico a l’estudi de la diversitat i l’ecologia microbianes en els oceans.

 

Emissión en streaming

 Organitzat per:

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors

Institut de Ciències del Mar (ICM - CSIC) Institut de Ciències del Mar (ICM - CSIC)
CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls