La crisi dels amfibis a la sisena extinció massiva de la biodiversitat

Cicle: SOS! AQUÍ LA TERRA Desafiaments i reptes del Canvi Global

09/05/2022
Conferència
Per a: Dr. Salvador Carranza (Investigador del CSIC a l'Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF)
Lloc: Amfiteatre
Horari: 18:00
La crisi dels amfibis a la sisena extinció massiva de la biodiversitat

Al llarg de les darreres dècades, la sobreexplotació, la pèrdua d'hàbitats, la introducció d'espècies invasores, la pol·lució i, més recentment, el canvi climàtic i les malalties, han conduït a un declivi catastròfic en el nombre i la mida de les poblacions d'espècies de vertebrats, essent els amfibis el grup més afectat a causa de l'efecte de les malalties emergents. En aquesta xerrada es discutirà la problemàtica de la crisi dels amfibis i els avenços en l'estudi de les malalties responsables del seu declivi.

Currículum Vitae

L'objectiu principal de la meva carrera investigadora ha estat comprendre com la biodiversitat s'origina i es manté, contribuint al seu millor coneixement i, especialment, a la seva descripció i conservació. Doctor en Biologia per la UB (1997), vaig fer una estada postdoctoral al Museu d'Història Natural de Londres (1998-2004), on em vaig especialitzar en l'estudi dels rèptils i els amfibis. El 2004 vaig tornar a la UB i el 2008 em vaig incorporar com a Investigador del CSIC a l'Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF). Des del 2016 sóc també professor Associat de la Universitat Pompeu Fabra. Al llarg de la meva carrera he realitzat campanyes científiques a molts llocs del planeta, incloent zones de difícil accés, que han donat com a resultat la descripció de més de 44 espècies de rèptils i dos amfibis.

Emissió en Streaming 


Vídeos

La crisi dels amfibis a la sisena extinció massiva de la biodiversitat

La crisi dels amfibis a la sisena extinció massiva de la biodiversitat

Dr. Salvador Carranza (Investigador del CSIC a l'Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF)
CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls