L'esclerosis múltiple

Cicle: Què sabem de...?

17/10/2022
Conferència
Per a: Dra. Carmen Guaza (IC-CSIC)
Lloc: Amfiteatre
Horari: 18:00
L'esclerosis múltiple

Esclerosi Múltiple: Una mirada actual a la malaltia de les mil cares

En aquesta xerrada s'oferirà al públic, en un llenguatge senzill, una visió general i actual de l'esclerosi múltiple, una malaltia crònica inflamatòria autoimmune i neurodegenerativa del Sistema Nerviós Central que causa gran desconcert i incertesa quan és diagnosticada. L'esclerosi múltiple afecta sobretot persones entre els 20 i 40 anys d'edat sent la principal causa d'incapacitat no traumàtica en joves adults. A dia d'avui no es coneix la seva etiologia ni existeix una cura definitiva per a aquesta malaltia que es caracteritza per la pèrdua de la mielina, la substància que protegeix les fibres nervioses i que facilita la transmissió de la informació nerviosa. S' explicaran les característiques i formes clíniques de la malaltia, la importància dels factors genètics i ambientals en la seva aparició, els mecanismes patogènics i els models experimentals preclínics. Es donarà a conèixer els enormes avenços en el tractament mèdic i l'impacte de l'envelliment en els pacients. Les línies de recerca actuals es discutiran finalitzant amb una mirada positiva al futur mitjançant l' abordatge dels principals desafiaments i reptes que planteja aquesta malaltia tan complexa com desconcertant.

Dra. Carmen Guaza

Carmen Guaza Rodríguez doctora en Ciències Biològiques per la UCM, Professora d'Investigació del CSIC a l'Institut Cajal ha dirigit el Grup de Neuroimmunologia des de 1992. La seva recerca s' ha caracteritzat per l' estudi de les interaccions funcionals entre el Sistema Nerviós i el Sistema Immunitari des d' una perspectiva integrativa en processos fisiològics i patològics. Contribuir al coneixement de la patogènia de l'esclerosi múltiple mitjançant models cel·lulars i models preclínics virals i autoimmunes juntament amb la identificació de noves dianes terapèutiques han estat els seus principals objectius.

 

Emissió en streaming


Dra. Carmen Guaza (IC-CSIC)

cguaza_web.jpg

Vídeos

L'esclerosis múltiple

Dra. Carmen Guaza (IC-CSIC)




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls