Per què gastem tanta energia?

Cicle: L'escalfament climàtic: Solucions energètiques d'avui per a demà

17/04/2023
Conferència
Per a: Dr. Joan O. Grimalt (IDAEA - CSIC)
Lloc: Amfiteatre
Horari: 18:00
Per què gastem tanta energia?

Els humans som l’espècie humana que hem estat capaços de trencar totes les barreres energètiques que imposava l’evolució natural de les espècies. Això fins i tot ens ha permès modelar-nos a nosaltres mateixos com a espècie “Homo sapiens”. Ara hem arribat a un grau de desenvolupament en què aquesta capacitat fa que canviem les condicions climàtiques i ambientals del planeta on vivim, a més de disminuir-ne la biodiversitat de manera dramàtica. Ens cal replantejar tots plegats què volem fer i cap a on volem anar. Si no ho fem deixarem als nostres fills i néts un món on serà molt més difícil viure. En aquesta presentació donarem algunes claus de què fer i com.

Curriculum Vitae

Joan O. Grimalt. Nat a Palma (Mallorca; 1956). Doctor en Ciències Químiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (1983). Professor d’investigació del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC; des del 1992). Geoquímic orgànic ambiental dedicat a l’estudi de compostos naturals i antropogènics indicadors del canvi climàtic i de l’estat de salut dels ecosistemes i organismes (humans inclosos). Publicació de més de 750 treballs científics citats més de 30000 vegades (H=86), alguns d’ells publicats a Science, Nature o The Lancet. Vice-president de la Societat Española de Cromatografia i Tècniques Afins (SECyTA). Membre de la Junta de l’International Panel on Chemical Pollution (IPCP). Premi Jaume I de Protecció de la Natura (2005; Generalitat Valenciana). Premi a l’Excel·lència Científica de la Societat Catalana de Química (2022).

 

Presencial + Streaming


Dr. Joan O. Grimalt (IDAEA-CSIC)

jgrimaltweb.jpg

Vídeos

Per què gastem tanta energia?

Per què gastem tanta energia?

Dr. Joan O. Grimalt (IDAEA-CSIC)


Organitzat per:

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors

CSIC - Delegació a Catalunya CSIC - Delegació a Catalunya

Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació



Amb la col·laboració de:

Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l'Aigua (IDAEA-CSIC) Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l'Aigua (IDAEA-CSIC)



CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls