Reptes de l’avaluació dels beneficis socioambientals del verd en l’espai públic

Cicle: Dilluns de Ciència. Desafiaments i reptes del Canvi Global

20/02/2023
Conferència
Per a: Dr. Miquel Martí i Casanovas (CTFC)
Lloc: Amfiteatre
Horari: 18:00
Reptes de l’avaluació dels beneficis socioambientals del verd en l’espai públic

En el marc de la transició cap a les biociutats (uns entorns urbans basats en les sinergies amb els processos naturals propis de la matriu biofísica del territori), l’increment de la presència de la natura en els espais públics és una vessant fonamental. Es tracta d’una transformació complexa (permeabilitat del sòl, regulació hídrica, augment de la vegetació…), que té implicacions en termes ambientals, econòmics, socials, estètics, de gestió, etc. Resulta, doncs, important poder avaluar i precisar els beneficis socioambientals que es deriven d’aquestes actuacions i correlacionar-los amb solucions de naturalització per valorar quines són les més pertinents. 

Currículum Vitae

Miquel Martí i Casanovas és Doctor en Urbanisme, professor al Departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori de la UPC des de 2001 i investigador el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya des de 2020. El seu camp de recerca és l’estudi de l’espai públic contemporani. Expert en l’evolució de l’espai públic a Barcelona, ha estès l’àmbit de la seva recerca en aquest camp a diverses ciutats europees, així com a experiències americanes i asiàtiques. En els darrers anys, els seus interessos acadèmics s’han orientat, d’una banda, a estratègies de mobilitat sostenible i els seus efectes sobre un espai públic qualificat, intens i saludable, i d’altra banda, a la temàtica de les biociutats, les infraestructures verdes, les solucions basades en la natura i l’avaluació dels seus beneficis socioambientals. Paral·lelament a la seva activitat acadèmica, ha treballat en planejament urbanístic i territorial a Catalunya a través d’un despatx professional propi.

Presencial + Emissió en Streaming


Dr.Miquel Martí (CTFC)

mmarti_ponent_web.jpg

Organitzat per:

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors

Institució Centres de Recerca de Catalunya (CERCA) Institució Centres de Recerca de Catalunya (CERCA)

Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació

CSIC - Delegació a Catalunya CSIC - Delegació a Catalunya



Amb la col·laboració de:

Centre Tecnològic Forestal de Catalunya



CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls