Risc de Trombosis associat a la COVID19

Cicle: Dilluns de Ciència:Salut Global_Nov

16/11/2020
Conferència
Per a: Dr. José Manuel Soria Responsable de la Unitat de Genòmica de Malalties Complexes de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (IIB Sant Pau) i Director Científic de Exheus
Lloc: Streaming
Horari: 18:00
Risc de Trombosis associat a la COVID19

Les xerrades es duran a terme a les 18:00h en streaming i sense assistència de públic, per tal de garantir al màxim la salut de tothom.

La propagació de la pandèmia del coronavirus (SARS-CoV-2), causant de la malaltia COVID19, ha provocat una crisi sanitària mundial. La infecció per COVID-19 s’associa freqüentment a l’activació del sistema de coagulació. Aquesta coagulopatia s’associa amb un augment de la mortalitat, perquè se sap que afavoreix la trombosi venosa (TV). En aquest context, les dades acumulades demostren que, malgrat l’ús de tractament anticoagulant en pacients amb COVID19, la taxa de complicacions de TV en pacients hospitalitzats a l’ingrés i en pacients amb unitat de cures intensives (UCI) és notable. La identificació de pacients de risc que requereixen teràpia anticoagulant és fonamental, però, malauradament, no hi ha actualment models predictius disponibles per identificar pacients amb COVID19 amb alt risc de TV. En la ponència d’avui abordarem la necessitat urgent i desafiant, de  proporcionar als professionals de la salut eines eficients de predicció de risc de trombosi associada a la COVID19., que en última instància reduirà la morbiditat i la mortalitat en aquests pacients.

Curriculum Vitae

Llicenciat en Biologia per la Universitat de Barcelona i doctorat Cum Laude en Genètica Humana per la mateixa Universitat. Especialista en Genètica per la AEHG i amb l’Acreditació de Recerca de la Agencia per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU). En la meva dilatada carrera científica he publicat més de 180 articles en revistes internacionals (com Science o Lancet) i liderat 25 projectes internacionals i nacionals com Investigador Principal.

Compromès a la innovació soc Co-fundador i Director Científic de la Start-up Exheus i soc inventor en sis patents. En el àrea docent soc Professor en cinc Màster de diferents Universitats catalanes y Coordinador del Màster Medicina Genòmica i de Precisió en Hematologia: Trombosis (Universitat CEU). La meva principal línia de investigació es la genòmica de la malalties complexes, especialment les malalties cardiovasculars (com la trombosi venosa) i la regulació dels mecanismes de expressió gènica associats a aquestes patologies.

 


Vídeos

Risc de Trombosis associat a la COVID19

Risc de Trombosis associat a la COVID19

Dr. José Manuel Soria Responsable de la Unitat de Genòmica de Malalties Complexes de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (IIB Sant Pau) i Director Científic de Exheus


Organitzat per:

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors

CSIC - Delegació a Catalunya CSIC - Delegació a Catalunya

Institució Centres de Recerca de Catalunya (CERCA) Institució Centres de Recerca de Catalunya (CERCA)



Amb la col·laboració de:

IIB Sant Pau - Fundació Institut de Recerca Hospital de Sant Pau IIB Sant Pau - Fundació Institut de Recerca Hospital de Sant Pau

Institut de Salut Global Barcelona (ISGlobal) Institut de Salut Global Barcelona (ISGlobal)

Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l'Aigua (IDAEA-CSIC) Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l'Aigua (IDAEA-CSIC)

International Centre for Numerical Methods in Engineering (CIMNE) International Centre for Numerical Methods in Engineering (CIMNE)



CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls