Tecnologies Bioanalítiques pel Diagnòstic de la COVID-19: COM FUNCIONEN i en QUIN MOMENT s’han d’utilitzar

Cicle: Dilluns de Ciència: Salut Global 2021 _Gener

18/01/2021
Conferència
Per a: Dra. M.-Pilar Marco, Professora d’Investigació del CSIC, Coordinadora del Programa de Recerca en Nanomedicina del CIBER-BBN i Cap del grup de Nanobiotecnologia per al Diagnòstic (Nb4D). Dr. César Fernández, Investigador Científic del CSIC, a l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM) i cap del grup de Transductors Químics (GTQ)
Lloc: Streaming
Horari: 18:00
Tecnologies Bioanalítiques pel Diagnòstic de la COVID-19: COM FUNCIONEN i en QUIN MOMENT s’han d’utilitzar

La xerrada es durà a terme a les 18:00h a la plataforma GoToMeeting. 

L’enllaç per a la connexió és el següent: bit.ly/3iq0Q6R

El codi d'accés és 350-185-805 o bé, descarregant l'App.

La malaltia coneguda com a COVID-19, causada pel coronavirus SARS-CoV-2, ha provocat una pandèmia mundial que ha tingut conseqüències molt alarmants en quan a nombre de morts i persones greument afectades, a més de pèrdues econòmiques molt elevades. La manca actual de vacunes i tractaments efectius, es la causa del gran valor que han tingut les tècniques de diagnòstic i la seva utilització per la detecció precoç, el cribratge generalitzat i el rastreig de contactes de COVID-19 per controlar la propagació i minimitzar els efectes negatius sobre la salut i la societat. Així doncs, les tecnologies de diagnòstic bioanalític han tingut un paper crític en la mitigació de la pandèmia COVID-19 i continuaran sent fonamentals en la prevenció d’ones posteriors.  En aquesta xerrada, presentarem els fonaments basics de totes aquestes tecnologies (PCR, Test d’Antigens, Test Serològics, etc), quina informació proporcionen i en quin moment és convenient utilitzar cadascuna d’elles, a més de proporcionar informació sobre alguns dels desenvolupaments que s’estan duent a terme al CSIC i a d’altres institucions de recerca.

CURRÍCULUM VITAE

Dra. M.-Pilar Marco, Professora d’Investigació del CSIC, Coordinadora del Programa de Recerca en Nanomedicina del CIBER-BBN i Cap del grup de Nanobiotecnologia per al Diagnòstic (Nb4D). És una referència en el camp de les tecnologies basades en l’ús anticossos. Com a cap del grup Nb4D, lidera i coordina una activitat científica multidisciplinària dirigida a desenvolupar una nova generació de tecnologies de diagnòstics basades en la integració de baroreceptors, micro (nano) estructures i / o innovadors esquemes de transducció de tipus òptic o electroquímic. Aquesta recerca es realitza en el context de col·laboracions nacionals i internacionals amb diferents institucions de recerca, empreses i altres grups d'interès. Ha estat coautora de més de 220 articles en revistes científiques internacionals amb un factor d’alt impacte i diverses patents, algunes de les quals es troben en explotació.

Dr. César Fernández, Investigador Científic del CSIC, a l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM) i cap del grup de Transductors Químics (GTQ). La seva activitat investigadora es centra en el desenvolupament ad- hoc d'eines analítiques miniaturitzades per a la detecció d'espècies químiques identificades com a biomarcadors en salut o contaminants en medi ambient. Aquestes eines integren sensors químics i components microfluídics d'arquitectures molt variades. El GTQ dedica una part important dels seus recursos a la transferència de la seva tecnologia al mercat i en l'actualitat té diversos dels seus dispositius implementats en dos equips de mesura comercials. Totes aquestes activitats es realitzen en el marc de projectes nacionals i Internacionals, així com contractes amb empreses. César Fernández ha participat en més de 20 projectes nacionals i Internacionals (14 com a investigador principal i un projecte europeu com a coordinador), és coautor de més de 80 articles en revistes Internacionals d'alt impacte i de 12 patents (2 en explotació).



Dr. César Fernández i Dra. M.-Pilar Marco

cesar2.jpg
pilar2.jpg

Organitzat per:

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors

Consejo Superior de Investigaciones Científicas - CSIC Consejo Superior de Investigaciones Científicas - CSIC

Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació



Amb la col·laboració de:

Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC - CSIC) Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC - CSIC)

Centre Nacional de Microelectrònica (CNM-IMB, CSIC) Centre Nacional de Microelectrònica (CNM-IMB, CSIC)



CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls