Caterina Albert. Cent anys de la publicació de Solitud

Autor: Marta Pessarrodona

Caterina Albert. Cent anys de la publicació de Solitud

Barcelona, Abril 2007

Núm: 30

Format: 14 x 20 cm

288 pàgines

Idiomes: Català

Descarregar versió en PDF

Els dies 18 i 19 de novembre de 2005 es va celebrar a Barcelona, a la Residència d’Investigadors CSIC-Generalitat de Catalunya, el Simposi "Caterina Albert. Cent anys de la publicació de Solitud", que volia commemorar l’aniversari de la publicació de l’obra cabdal de Caterina Albert i Paradís, coneguda com «Víctor Català», un pseudònim que li va imposar el temps en el qual va viure.
El Simposi, sota la coordinació de l’escriptora Marta Pessarrodona, assessora de l’entitat, va intentar —i aconseguir— aplegar més d’una vintena d’estudiosos i/o admiradors de l’obra de l’escalenca, sens dubte universal, a la capital de Catalunya, no sense la participació oficial i extraoficial d’altres escalencs. Des de l’alcalde de la bella ciutat, Josep M. Guinart, fins a la regidora de Cultura del municipi empordanès, Marisa Josep Dubé, juntament amb les ponències dels germans Jordi i Lurdes Boix, Josep Tero i Carme Callol. S’hi pot afegir la valuosa participació també de Pep Vila, qui ha coordinat, juntament amb Enric Prat, les tres Jornades d’Estudi sobre la vida i l’obra de l’autora que a hores d’ara ja s’han fet a l’Escala. Una població que ha deixat que Caterina Albert fos profeta a la seva pròpia terra.

Des del primer moment, vam tenir en compte el caràcter plural, però sempre artístic, de la personalitat de Caterina Albert / "Víctor Català" (1869-1966). Tot i que va ser el vessant literari el que li va donar més fama —i no només nacional—, les seves aportacions en d’altres camps (arts plàstiques, arqueologia, música) també es van contemplar des de la convocatòria del Simposi, amb un títol en el qual no ens volíem fer còmplices de la violència de gènere (incruenta, això sí) que li va suposar, a partir dels Jocs Florals d’Olot de 1898, l’adopció del pseudònim "Víctor Català".

 

Per a sol·licitar aquesta publicació a ho podeu fer a :

 

CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls