Miquel Batllori: Quatre estacions del saber.

Autor: v

Miquel Batllori: Quatre estacions del saber.

Barcelona, 2001

Núm: 13

Format: 14 x 20 cm

44 pàgines

Idiomes: Català

Descarregar versió en PDF

Editat amb motiu de les ponències del cicle de conferències organitzat per la Residència d'Investigadors, celebrades al abril de 2001.

Hom pensa que les persones amarades a la saviesa només han viscut en temps allunyats de la nostra època. El pare Miquel Batllori (Barcelona, 1909), bell i viu paradigma de l'estudiós, és la més fecunda i evident personificació del savi.
L'interès pel coneixement, tout court, ha estat sempre una de les seves dèries i com historiador de la cultura ha fet cim en diversos moments de la història del món occidental.

Diuen els estudiosos que és ben dificil trobar una personalitat científica, de la solvència del pare Batllori, que s'endinsi en personatges de mentalitats tan diverses i per èpoques tan allunyades com ell gosa fer. el seu quadern de bitàcora ens il·luminades de l'èpocamedieval fins els nostres dies.
De tots aquests moments -personatges i problemàtiques-, la Residència d'Investigadors va escollir-ne quatre de prou significatius per bastir un sentit i senzill homenatge que va dur per títol "Miquel Batllori: quatre estacions del saber".
Les conferències impartides a la Residència per quatre estudiosos i acadèmics, de nivell internacional, són les que ara s'apleguen en aquest volum, a fi que el lector pugui comprendre l'abast i la transcendència del treball de Miquel Batllori com a historiador de la cultura.

 

Per a sol·licitar aquesta publicació a ho podeu fer a :

 

CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls