Terres, ponts, paisatges: Poesia i edició a la Catalunya d'avui

Autor: Susanna Rafart (editing)

Terres, ponts, paisatges: Poesia i edició a la Catalunya d'avui

Barcelona, març de 2001

Núm: 15

Format: 14 x 20 cm

112 pàgines

Idiomes: Català

Descarregar versió en PDF

Editat amb motiu del cicle de trobades i lectures celebrat del 16 de gener al 16 de març a la Residència d'Investigadors.

La poesia és un territori en si mateixa. Trasllada al lector, a través d'aquest transportador de sentit que és la metàfora, a una cartografia on la vida del símbol substitueix la vida física. No és superior a la vida ni s'hi enfronta. Senzillament li ofereix una llar on habitar més enllà de la successió, del canvi, de la trasnformació. És, si voleu, el record de l'aigua del riu que ha passat, quan ha passat. I, per tant, no allò que queda, sinó allò que creiem que queda.

Aquesta complexitat estableix també una complicitat: amb el llenguatje, és clar, però també amb el col·lectiu humà on s'incardina aquest llenguatge, i amb el seu espai físic i cultural. Si la poseia catalana ha excel·lit com una de les tradicions líriques europees més interessants, és per haver sabut establir aquesta xarxa entre la llengua catalana, en tant que llenguatge ric en els seus registres simbòlics, amb la seva realitat històrica i geogràfica.

 

Per a sol·licitar aquesta publicació a ho podeu fer a :

 

CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls