URBS PICTURATA. La Ciutat en l'Obra d'Antonio Vives Fierro

Autor: Lluís Calvo Calvo (ed.)

URBS PICTURATA. La Ciutat en l'Obra d'Antonio Vives Fierro

Barcelona, juny 2008

Núm: 34

Format: 14 x 20 cm

87 pàgines

Idiomes: Català i Castellà

Descarregar versió en PDF

   La Residencia d’Investigadors ha col·laborat mantes vegades amb l’artista Antoni Vives Fierro. La primera vegada l’any 2004, amb l’exposició. <<Una mirada al Raval >>, i poc temps desprès amb la presentació, veritablement multitudinària, del seu llibre Vives Fierro, un any més... 2004 ...un any menys. Des d’aleshores, en Vives Fierro ha col·laborat en diversos actes de la Residencia amb algunes de les seves pintures, com fou el cas del Concert de Primavera II en rememoració del grup Diabolus in Musica creat el 1965 per Joan Guinjoan i Juli Panyella. A més, va fer els retrats dels Nobels espanyols Severo Ochoa i Santiago Ramon y Cajal, el primer arran del centenari del seu naixement i el segon amb motiu del centenari de la concessió del Premi Nobel, tots dos treballs per a la Presidència del Consell Superior d’Investigacions Científiques a Madrid. La creativitat necessita, entre altres coses, una tècnica adient, altrament la seva manca limita considerablement el progrés científic i artístic. Com va dir René Descartes, <<Tout progrès scientifique est un progrès du méthode>>.

     Antoni Vives Fierro mitjançant el collage ha redescobert la Barcelona que trepitgem cada dia, amb la seva gent al lloc que li pertoca, i ens fa veure la vida real de la ciutat. Mirant les seves teles sentim realment la personalitat de les individualitats i l’esperit dels edificis. Dels Encants a la Boqueria, d’El Molino al Liceu i el Palau de la Musica, del Passeig de Gracia, de la Pedrera, a la Llotja, del Raval a la Barceloneta. Tot aquest mon existeix, però en Vives Fierro ens el fa veure, de la mateixa manera que Newton, veient la caiguda de la poma, va posar els fonaments de la nova física. Si mes no, aquí, que les estrelles del nostre firmament segueixin les seves orbites brillants.

 

Per a sol·licitar aquesta publicació a ho podeu fer a :

 

CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls